mandag den 7. april 2014

Kylling ala stroganoff





Det var egentlig meningen, at jeg ville have blogget i weekenden, men så blev jeg ramt af en gang sygdom i sidste uge og ja, så gik weekenden egentlig bare med at samle kræfter igen.

Det gjorde så også, at det mad jeg indtog ikke just var optimalt. Der blev spist masser af (hjemmebagte) boller fra fryseren og andre søde ting. Det har resulteret i, at jeg nu har noget af en sukkercraving, men jeg har været dygtig og modstået den ved hjælp mellemmåltider (en banan inden træning og et æble med peanutbutter efter). Vægten er jo så også steget en del, den var ellers kommet pænt nedad, men man skal ikke græde over spildt mælk og sikkert heller ikke over påtagede kilo.

Det er dog lykkedes mig at lave blog-værdig mad, trods alt! Blandt andet på grund af den kylling, som jeg fik stegt og lavet fond af for noget tid siden. Faktisk, så var der en kylling på tilbud her for lidt tid siden, og har jeg OGSÅ fået stegt. Derfor kunne jeg lave en ekstra stor portion kyllingestroganoff – noget, som man bestemt ikke skal kimse af!

Kalorieberegningen er sådan lidt på slump, for jeg brugte min hjemmekogte fond. Den har jeg ikke gide at regne kalorieindholdet ud på, i stedet skriver jeg bare et cirka-antal bouillonterninger, som nok er liiidt højt sat. Du kan se den originale opskrift her.

Den her portion er nok til en familie eller til to dage. Det smagte rigtig godt og det ville egentlig godt kunne bruges som weekendmad, i de weekender hvor jeg er ekstra påpasselig med at tælle kalorier-

Min portion her, indeholdt 127 kalorier pr 100 gram, så den er alt i alt yderst fornuftig på den front. Alt i alt er dommen, at der er meget (og god!) smag for få kalorier. 

Ingredienser

En rest kylling – 461 gram.
En god klat smør – 33 gram.
1 løg, fintsnittet – 90 gram.
3 fed hvidløg.
Champignon skåret i skiver – 250 gram.
Hønseboullion og vand eller en god klat hjemmekogt fond*
En dåse koncentreret tomatpure – 140 gram.
Røget paprika – på slump, vejede 7 gram.
3 små laurbærblade – smag dig frem.
Creme fraiche – jeg brugte 86 gram, hvilket svarer til ¼ cup.

* Den oprindelige opskrift siger cirka 5 dl færdig bouillon, men jeg brugte noget mere. Jeg vil helt klart råde til, at man smager sig frem her.

Fremgangsmåde

Da min kylling allerede var tilberedt, ændrede jeg min tilberedningsmetode sig også lidt. Start med at stege løgene og hvidløgene i smørret. Mens de blev møre snittes champignonerne. Tilføj dem til gryden, og krydder med paprika og peber. Når champignonerne er faldet sammen og har frigivet deres væde, tilsættes bouillonen/fonden og tomatpureen. Rør tomatpureen ud i væsken og tilsæt kylling. Lad det varme godt igennem og smag til. Tilsæt til sidst creme fraiche og lad det hele koge op i et par minutter, så sovsen tykner.
Server med kogte kartofler eller kartoffelmos.

Opskriften kan nemt LCHF-iseres, hvis man spiser efter det princip: Skift kartoflerne ud med blomkålsmos, tilsæt mere smør og skift creme fraichen på 9 % ud med en på 38. Piskefløde kan muligvis bruges.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar