Det var egentlig meningen, at jeg ville have blogget i
weekenden, men så blev jeg ramt af en gang sygdom i sidste uge og ja, så gik
weekenden egentlig bare med at samle kræfter igen.
Det gjorde så også, at det mad jeg indtog ikke just var
optimalt. Der blev spist masser af (hjemmebagte) boller fra fryseren og andre
søde ting. Det har resulteret i, at jeg nu har noget af en sukkercraving, men
jeg har været dygtig og modstået den ved hjælp mellemmåltider (en banan inden
træning og et æble med peanutbutter efter). Vægten er jo så også steget en del,
den var ellers kommet pænt nedad, men man skal ikke græde over spildt mælk og
sikkert heller ikke over påtagede kilo.
Det er dog lykkedes mig at lave blog-værdig mad, trods alt!
Blandt andet på grund af den kylling, som jeg fik stegt og lavet fond af for
noget tid siden. Faktisk, så var der en kylling på tilbud her for lidt tid
siden, og har jeg OGSÅ fået stegt. Derfor kunne jeg lave en ekstra stor portion
kyllingestroganoff – noget, som man bestemt ikke skal kimse af!
Kalorieberegningen er sådan lidt på slump, for jeg brugte
min hjemmekogte fond. Den har jeg ikke gide at regne kalorieindholdet ud på, i
stedet skriver jeg bare et cirka-antal bouillonterninger, som nok er liiidt
højt sat. Du kan se den originale opskrift her.
Den her portion er nok til en familie eller til to dage. Det smagte rigtig godt og det ville egentlig godt kunne bruges som weekendmad, i de weekender hvor jeg er ekstra påpasselig med at tælle kalorier-
Min portion her, indeholdt 127 kalorier pr 100 gram, så den er alt i alt yderst fornuftig på den front. Alt i alt er dommen, at der er meget (og god!) smag for få kalorier.
Ingredienser
En rest kylling – 461 gram.
En god klat smør – 33 gram.
1 løg, fintsnittet – 90 gram.
3 fed hvidløg.
Champignon skåret i skiver – 250 gram.
Hønseboullion og vand eller en god klat hjemmekogt fond*
En dåse koncentreret tomatpure – 140 gram.
Røget paprika – på slump, vejede 7 gram.
3 små laurbærblade – smag dig frem.
Creme fraiche – jeg brugte 86 gram, hvilket svarer til ¼ cup.
En god klat smør – 33 gram.
1 løg, fintsnittet – 90 gram.
3 fed hvidløg.
Champignon skåret i skiver – 250 gram.
Hønseboullion og vand eller en god klat hjemmekogt fond*
En dåse koncentreret tomatpure – 140 gram.
Røget paprika – på slump, vejede 7 gram.
3 små laurbærblade – smag dig frem.
Creme fraiche – jeg brugte 86 gram, hvilket svarer til ¼ cup.
* Den oprindelige opskrift siger cirka 5 dl færdig bouillon,
men jeg brugte noget mere. Jeg vil helt klart råde til, at man smager sig frem
her.
Fremgangsmåde
Fremgangsmåde
Da min kylling allerede var tilberedt, ændrede jeg min
tilberedningsmetode sig også lidt. Start med at stege løgene og hvidløgene i smørret.
Mens de blev møre snittes champignonerne. Tilføj dem til gryden, og krydder med
paprika og peber. Når champignonerne er faldet sammen og har frigivet deres
væde, tilsættes bouillonen/fonden og tomatpureen. Rør tomatpureen ud i væsken
og tilsæt kylling. Lad det varme godt igennem og smag til. Tilsæt til sidst
creme fraiche og lad det hele koge op i et par minutter, så sovsen tykner.
Server med kogte kartofler eller kartoffelmos.
Opskriften kan nemt LCHF-iseres, hvis man spiser efter det
princip: Skift kartoflerne ud med blomkålsmos, tilsæt mere smør og skift creme
fraichen på 9 % ud med en på 38. Piskefløde kan muligvis bruges.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar