Den her overskift er egentlig lidt en hensigtserklæring, for
jeg har ikke riiigtigt fået struktureret indlægget, inden jeg satte mig til
tasterne. Men first things first: Der er sket en rigtig stor og god forandring
i mit privatliv her for ganske nyligt: Jeg har fået job! Et rigtigt job, med en
rigtig løn! Det er dog ”kun” en projektansættelse året ud, men det er det samme
sted, som hvor jeg ellers var i løntilskud. Da det blev meldt ud, tog mine
kollegaer imod nyheden på den aller mest fantastiske måde: Med kram og
lykønskninger – YAY!
Jeg har brugt masser af tid, penge og kalorier på at fejre
det siden!
Cirka samtidig med al mine glædelige virak, faldt jeg over
et indlæg hos Sund For Sjov, der handlede om at spise med sine følelser. Jeg
kunne straks genkende det, for det er noget som jeg selv gør i STOR stil. Både
når noget skal fejres, når jeg er ked af det eller træt. Det er der jo faktisk
absolut INTET galt med, så længe det ikke tager overhånd – man er jo trods alt
heller ikke alkoholiker, bare fordi man drikker en flaske champagne ved en
glædelig lejlighed.
Alligevel syntes jeg, at hendes indlæg var lidt sjovt, for
lige siden jeg fik min gode nyhed, har jeg haft trang til at spise hvidt brød,
og jeg har slet ikke haft det nødvendige overskud til at træne. Hvorfor ryger
mine gode vaner sig en tur, samtidig med at jeg får et job, og nærmest burde
have mere overskud? Tja, jeg har tænkt over det, og jeg tror at det handler om
en kombination af at være almindelig tryghedsnarkoman, og så en gang
præstationsangst oven i. Nu skal min arbejdsgiver jo til at betale mig en masse
penge i løn, men kan jeg nu også leve op til det?
Jeg tænker, at præstationsangsten egentlig er, hvad man kan
forvente af en nyuddannet kvinde (bare lige for at være en kliche). Men hvorfor
nu det med trygheden? Alt andet lige, er det da MERE trygt at vide, hvad jeg
skal resten af året, end at søge job i hele DK OG bruge af min dagpengeperiode.
Men egentlig, så passer det meget godt med min personlighed. Jeg HADER
simpelthen at afslutte én ting og starte på noget nyt – jeg var endda helt
vemodig, da jeg blev færdig med 9. klasse og skulle på gymnasiet, selvom jeg
altid havde været outsideren i folkeskolen, og glædede mig til at komme på
gymnasiet.
Jeg er i det mindste blevet væsentligt bedre til at håndtere
forandringerne, som jeg er blevet ældre og har kastet mig ud på det dybe vand flere
og flere gange, uden at drukne. Altså sådan rent metaforisk, hvis jeg gjorde det
i bogstavelig forstand ville jeg drukne. Nå, det var et sidespor.
Jeg er nok der, hvor jeg er ret zen omkring, at jeg spiser
med følelserne. Så længe det ikke tager overhånd, og så længe jeg kommer
tilbage til de gode vaner igen, så er det i orden.
Mit nye job betyder så også, at jeg kommer til at arbejde en
time mere pr dag (i snit) så nu bliver der stillet endnu større krav til min
evne til at planlægge.
Jeg har allerede besluttet, at jeg vil til at lave
større portioner mad, så vi kan fryse ned i endnu højere grad, end jeg gør nu.
Jeg håber dog ikke, at det kommer til at gå alt for meget ud over bloggen.
Selvom den er lille bitte, sammenlignet med andre, og selvom jeg ikke får en
masse kommentarer på mine indlæg, så synes jeg, at det er hyggeligt – og jeg
bilder mig selv ind, at der sidder nogen og læser med derude ;)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar